2020-2021

Nu al met de blik op het plantseizoen 2020-2021

De Vlaamse regering wil 10.000 hectare bosuitbreiding tegen 2030, waarvan men tijdens de komende legislatuur reeds 4.000 hectare plant te realiseren. Een twintig jaar oude belofte wordt hiermee nieuw leven ingeblazen. Van het middenveld tot het bedrijfsleven en de overheid, minister van Omgeving Zuhal Demir bevoegd voor de Vlaamse bossen liet al weten dat ze iedereen zal nodig hebben om deze doelstellingen te halen.

BOS+ richt daarom zijn blik nu al op het volgende plantseizoen. De Blablaboomboom-campagne moet dan ook een voorloper zijn op het veelbelovende plantseizoen van volgend jaar dat loopt van november 2020 tot maart 2021. Dan wilt BOS+ met zijn Klimaatbossenfonds alle registers opentrekken om zo veel mogelijk nieuwe bomen en bossen aan te planten.

Daarvoor moeten we nu al intensief gronden beginnen te zoeken in heel Vlaanderen. Aan burgers, boeren, overheden, kortom iedereen die in het bezit is van minimaal 5000 m² grond, geven we voortaan de boodschap mee: bebos je land samen met BOS+, zowel uw portemonnee als de maatschappij zullen u dankbaar zijn. Aan de grondeigenaars (burgers, boeren, overheden, andere) met minimum 5000 m² grond:

BOS+ want you for afforestation!

Zowel uw portemonnee als de maatschappij zal u dankbaar zijn.

Afhankelijk van de situatie houdt u er € 1 à € 6 per geplante boom aan over.

1914-1916.png