Zin om

jouw omgeving te vergroenen?

Een voedselbos

aanleggen?

Kies BOS+ als partner

Een nieuw bos in jouw buurt? 

Ga met BOS+ 

op zoek naar grond

Doe mee!

De BlablaBoomBoom-campagne

Schilderij.png

Het plantseizoen is volop aan de gang: tijd om te vergroenen, tijd om bomen te planten! Daarom lanceert BOS+ de BlablaBoomBoom-campagne waarbij de wakkere burger wordt aangemoedigd om een lokaal vergroeningsproject in te dienen bij BOS+. 

Na veel bla bla, nu ook boom boom? De Vlaamse regering wil werk maken van een ambitieus bos- en bomenbeleid. Laten we ze daarom de nodige groene inspiratie geven om hun ambities waar te maken.

Gemeentes overtuigen om braakliggende stukken gronden te bebossen, scholen mee aan boord trekken om de speelplaats te vergroenen, steden écht werk laten maken van stadsvergroening om zich te wapenen tegen hitte-eilanden of de vergroening van openbare parkeerplaatsen van een winkel; het zijn maar enkele van de verschillende ‘kleine revoluties’ waartoe BOS+ de wakkere burger in staat acht. Na veel bla bla, verwachten we nu ook boom boom: geef onze politiek de nodige groene inspiratie voor een klimaatvriendelijk beleid en dien een vergroeningsproject in bij BOS+.

Meer informatie over de vergroeningsprojecten

Ik wil een voedselbos aanleggen

voedselbossen.png

BOS+ verzamelt financiële middelen in het klimaatbossenfonds. Deze middelen zijn afkomstig van sponsorende bedrijven en particuliere donateurs en dienen om bosuitbreiding te stimuleren in Vlaanderen. Met het klimaatbossenfonds ondersteunt BOS+ verschillende types van bosuitbreiding, waaronder voedselbossen. Dit zowel voor particulieren, privé-organisaties als publieke organisaties. Hieronder wat meer uitleg over de voorwaarden voor een aanleg van een voedselbos en uitleg over hoe een samenwerking met BOS+ tot stand komt.

Van een aanplantingsplan, vergunningsaanvragen en subsidieaanvragen tot zelfs de aanplant met een plantactie: BOS+ is jouw ideale partner om een voedselbos te realiseren. En last but not least: u krijgt er nog maximaal € 5650/hectare of € 25 per boom financiële ondersteuning bovenop.

Meer informatie over de voedselbossen van BOS+