Zin om

jouw omgeving te vergroenen?

Plant een boom, 

en daag je vrienden uit: 

#TreeTwoOne-boomchallenge

Een nieuw bos in jouw buurt? 

Ga met BOS+ 

op zoek naar grond

Doe mee!

De BlablaBoomBoom-campagne

Het plantseizoen is volop aan de gang: tijd om te vergroenen, tijd om bomen te planten! Daarom lanceert BOS+ de BlablaBoomBoom-campagne waarbij de wakkere burger wordt aangemoedigd om een lokaal vergroeningsproject in te dienen bij BOS+. 

Na veel bla bla, nu ook boom boom? De Vlaamse regering wil werk maken van een ambitieus bos- en bomenbeleid. Laten we ze daarom de nodige groene inspiratie geven om hun ambities waar te maken.

Gemeentes overtuigen om braakliggende stukken gronden te bebossen, scholen mee aan boord trekken om de speelplaats te vergroenen, steden écht werk laten maken van stadsvergroening om zich te wapenen tegen hitte-eilanden of de vergroening van openbare parkeerplaatsen van een winkel; het zijn maar enkele van de verschillende ‘kleine revoluties’ waartoe BOS+ de wakkere burger in staat acht.

Na veel bla bla, verwachten we nu ook boom boom: geef onze politiek de nodige groene inspiratie voor een klimaatvriendelijk beleid

en dien een vergroeningsproject in bij BOS+.Schilderij.png

Meer informatie over de vergroeningsprojecten

Daarnaast roept BOS+ ook op om vrienden, kennissen en familie uit te dagen om een boom te planten en dit te delen op sociale media met de hashtag #TreeTwoOne.

#TreeTwoOne: de tijd tikt, het klimaat warmt op. Naast een snelle reductie van onze CO2-uitstoot, hebben de hittegolven van afgelopen zomer ons met de neus op de feiten gedrukt: we moeten ons zeer snel aanpassen aan een warmere wereld, nóg sneller dan we gedacht hadden.

Het klimaatbeleid van onze Vlaamse regering mag heel wat scherper en ambitieuzer. Veel ambitieuzer. De klokt tikt. Laten we daarom meetellen. Met de boom in de hand: #TreeTwoOne: daag iemand via sociale media uit om een boom te planten en samen geven we blijk van een positieve klimaaturgentie.

green-leafed-tree-low-angle-photography-1313807.jpg

Meer informatie over de #TreeTwoOne-boomchallenge

Groene inspiratie

Uiteraard zullen we met deze klimaatprojecten- en bomen het klimaatprobleem en het probleem van onze schaarse groene, blauwe en open ruimte niet oplossen, maar het kan wel een gigantische hefboom zijn om van onze lokale, regionale en nationale politici hetzelfde te eisen maar dan op grotere schaal. 

Klimaatmaatregelen moeten ambitieus en sociaal zijn, de boodschap houden we best positief. De BlablaBoomBoom-campagne is zo'n optimitisch verhaal: laat ons samen met de natuur hoopvol naar de toekomst kijken. Samen vergroenen, bomen planten en bossen aanleggen, weg van de vrees voor de natuur. Kortom, met de wakkere burger schrijven we samen aan een positief klimaat- en natuurverhaal.