Algemene info

Met het klimaatbossenfonds ondersteunen we mensen die willen bebossen. Als grondeigenaar kan je rekenen op onze expertise (over bossen en bomen, maar ook over vergunningen en subsidies) en we voorzien ook financiële steun.

We luisteren graag naar je verhaal en willen helpen waar het kan. Neem gerust vrijblijvend contact op en dan bekijken we samen wat er mogelijk is en welke ondersteuning het beste bij je plannen past.

Is je terrein groter dan 0.5 ha? Dan kunnen we je helpen met volgende types bebossing:

Inheems bos

Droom je van een eigen, inheems bos maar zie je door het subsidie- en vergunningenbos de bomen niet meer? BOS+ kan je hierbij zowel technisch, juridisch als financieel ondersteunen. We kunnen je helpen met vergunnings- en subsidieaanvragen, beplantingsplan, offerte-aanvragen, de aanplant,... Vanuit ons klimaatbossenfonds kunnen we bovendien een extra sponsoring voorzien indien je aan de voorwaarden voldoet. 

Meer weten?

Voedselbos

Droom je van je eigen voedselbos*? Ook hier kunnen we je bij helpen. Indien je project aan de voorwaarden voldoet, kunnen we je zowel administratief, technisch, juridisch, inhoudelijk als financieel ondersteunen. 

Meer weten?

*een voedselbos heeft veel definities. Dit is die van VBNL: ‘Een voedselbos is een vitaal ecosysteem dat door mensen is ontworpen naar het voorbeeld van een natuurlijk bos met het doel voedsel te produceren. Onderscheidende kenmerken van een voedselbos zijn: een vegetatielaag met hoge kruinbomen, minimaal drie andere vegetatielagen, een rijk bosbodemleven en een robuuste omvang. Een voedselbos herbergt een rijk geschakeerde, snel toenemende biodiversiteit’. 

Schoolbos

Een schoolbos is een bos aangeplant op een terrein dat bij een school ligt. Ook dit type bossen kunnen we ondersteunen vanuit ons klimaatbossenfonds. Naast financiële, technische en juridische ondersteuning bieden we ook een participatief traject met leerlingen en leerkrachten. Zo komen we samen tot het perfecte beplantingsplan. 

Meer weten? 

Is je terrein (of dat van iemand anders) kleiner dan 0.5 ha? Dan kan je misschien bij onze Blablaboomboom-campagne terecht!

Heb je een bebosbaar terrein ter beschikking maar zelf geen zin om te bebossen? BOS+ koopt ook bebosbare terrein aan. Geef dus zeker een seintje!

Organiseer je een plantactie maar heb je nog wat spades te kort? Dan kan je deze uitlenen bij BOS+ via de uitleendienst