Meer bos in het Pajottenland

Beste opgewekte Pajotten,

Ons prachtige en glooiende Pajottenland, bedekt met akkers, weides, houtkanten en wat bos, mag er nog wel wat groener uitzien in de toekomst. Daarom roepen we alle Pajotten op om mee te investeren in meer bos.

Bossen die voor verkoeling zorgen, bossen om in te ontspannen, bossen voor houtproductie, bossen als buffer tegen de klimaatverandering. Het Pajottenland kent namelijk heel wat uitdagingen wanneer het gaat over klimaatverandering, zoals droogte en wateroverlast. Bossen kunnen een handje toesteken om onze regio stevig op de kaart tegen zetten en de klimaatdoelstellingen te halen. 

“Het planten van een bos is ook een sociaal gegeven. Wij hebben de aanplant gedaan met familie, buren en collega’s. iedereen was enorm enthousiast om zijn steentje bij te dragen aan de natuur. Dat was mooi om te zien” (Koen, Pepingen/Herne)

bos 1.jpg

Deze pagina is een initiatief van het Strategisch project Opgewekt Pajottenland i.s.m. Steunpunt Bos, BOS+ en met de steun van Voka Vlaams-Brabant. Het strategisch project zet in op hernieuwbare energie voor een klimaatbestendig Pajottenland met landschap als basis. 

Vlaams-Brabant_Rechts_CMYK.jpg                    VOKA_VLBR_LOGO_RGB.png             Logo BOSplus qua Baseline NL kl rand.jpgPajottenland_beeld (1).jpg